UØNSKET PARRING:

Ups ñ det var ikke lige det, der skulle ske !!!

En uønsket parring, hvad enten man har set hundene parre eller tæven har været stukket af i sin løbetid, så sandsynligheden for en parring med en fremmed hanhund er til stede, skaber altid problemer, for hvad gør man nu ???

Tidligere var proceduren hos dyrlægen denne, at tæven, ca. 5 dage efter (formodet) parring, fik en hormonsprøjte samt antibiotika, da risikoen for en livmoderbetændelse var temmelig stor ved denne behandling.

Heldigvis sker der hele tiden en udvikling inden for dyreverdenen og i dag vil behandlingstilbuddet som oftest se sådan ud.

Ca. 4 uger efter parring bliver tæven scannet hos dyrlægen og er den drægtig, er behandlingen to hormoninjektioner med 24 timers mellemrum. Dette hormon afbryder drægtigheden med resorption af fostrene. Hos enkelte hunde ses flåd fra skeden i 1-2 dage, men oftest er tæven fuldstændig upåvirket af behandlingen. Behandlingen følges op med en kontrol scanning efter 14 dage.

Efterfølgende kommer tæven i sin normale løbetid med det normale interval og behandlingen påvirker heller ikke en ønsket drægtighed på et senere tidspunkt.

Som en lille krølle på historien kan tilføjes, at forbavsende mange tæver faktisk viser sig IKKE at være drægtige ved scanningen efter 4 uger og dem har man jo så, ved at vente de 4 uger, sparet for en hormonbehandling, som slet ikke var nødvendig.

Fagdyrlæge Helle Busk
Juni 2009